kukhus.dk © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

" Jeg sælger ikke ure, jeg reparerer dem!" 

 


Hej, jeg er urmageren, der tager mig af dit ur på værkstedet.

Mit navn er Stevn Gjelstrup. Urmager, Ægtemand, familiefar og Bedstefar!

Jeg er vistnok lidt af en "ur-nørd", jeg holder meget af disse små, fantastiske mekanismer, der med 1/1000mm. tolerancer formår at køre og holde tiden, år ud og år ind, ofte under kummerlige forhold: rystelser, slag og dårlig vedligeholdelse. Gad vide, hvor mange bilejere, der ville køre deres bil i 10-15 år, uden at tjekke olien, smøre dørhængslerne og tjekke trykket i dækkene? Og hvor mange biler ville i det hele taget kunne køre så langt, uden at blive vedligeholdt?

Jeg har ikke altid været urmager, men jeg har altid elsket at "rode" med småting; fået ting til at fungere igen og prøvet at forbedre og forfine dem.

Det er nu en 5-6 år siden, at jeg endelig har fået mulighed for at gøre min passion til min levevej. Til gengæld har jeg stort set kun beskæftiget mig med ure, siden da ! 

Med en meget grundig uddannelse på Urmagerskolen, afbrudt af praktikperioder ude på forskellige værksteder, er jeg "godt klædt på" til at klare små og store udfordringer! Jeg har samtidig fået et bredt kendskab til branchen, da jeg under min uddannelse har arbejdet for mange forskellige urmagere. Hvad jeg eventuelt mangler i erfaring, i forhold til mange af mine kolleger, kompenserer jeg for, ved at suge til mig af viden, hvor jeg kan komme til det. Megen af den tid, jeg ikke bruger på værkstedet, bliver tilbragt med at studere engelsk og tysk faglitteratur.  Frankrig har også en masse, men der er jeg handicappet pgr.af sproget, så det bliver kun til at se på illustrasionerne.. 

Jeg har  været heldig at finde en del antikvariske lærebøger, hvori jeg har kunnet konstatere at de arbejdsgange, vi benytter os af i dag, er nøjagtig de samme, som lærlingene fik banket ind, for 100-150 år siden! 

 

Du kan komme i kontakt med mig på flere måder:

Du kan få oplysninger på e-mail adressen: stevn.kukhus@gmail.com 

Du kan også ringe og aftale tid på:   

 Min adresse er             Snedkervej 2, 1.tv  4200     Slagelse Tlf.: 60709348

Du kan finde hen til mig her:                                Kortudsnit

 

 

Besøg min Blog

 hvor jeg vil samle lidt afslappet snak om ure, urmageri og værkstedssnak. Der er også plads til dine meninger og kommentarer. Forhåbentlig en side, der kan blive fornøjelig og  belærende for os alle... med din hjælp!

 

 

  

 

 

 

 Urværkstedet

 Kukhus.dk

stevn@kukhus.dk